2 Temmuz 2010 Cuma

Çilek Soslu Muhallebi




Geçenlerde yaptım bu tatlıyı... Hmm çok güzeldi...Yine çok marifetli bir blog arkadaşımın sayfasından gördüm yiyenler beğendi... Bildiğimiz tavuk göğüsü malzemelerinin içine limon kabuğu rendeliyoruz ve hindistan cevizi atarak pişiryoruz kıvamını hafif yumuşak olsun diye unu azaltıp koyuyoruz ve kaselere boşaltıyoruz. Üzeri için ; 1 kg çileği rondodan geçirip, tencereye alıyoruz içine toz şeker,su ve mısır nişastası katı reçel kıvamın agelene kadar pişiriyoruz ve üzerine döküyoruz muhallebinin.Dolapta bir gün dinlendirip seriviz yapıyoruz. Hem çok leziz hemde hafif...

3 yorum:

Yasemin Asli Canbolat dedi ki...

Cok güzel görünüyor tatlim, canim istedi :)
ellerine saglik

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

ben bunu yedim!
süperdi!
limon kabuğu tadı çok güzeldi, çilek sosuna zaten lafım yok :)

Hürrem Sultan dedi ki...

Yasemin Aslı:
Teşekkür ederim tatlım .

Kybele_f :

ee sana özel yapıldın kankaaaaa...

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .